Shirtsponsor 3de elftal: Technisch bedrijf Karsten

 

 

Hallo,

Welkom op de motorcross-site van Jarno Terpstra. Ik ben 11 jaar en eind 2009 begonnen met een nieuwe hobby en wel motorcross. Dit is niet zo eng als sommige mensen denken als je er maar verstandig mee omgaat.

Dat betekend dat je altijd je protectie, zoals je bodyprotector, je nekkraag, een goed pak met handschoenen en natuurlijk je laarzen en een goede helm moet dragen. Ook is het belangrijk dat je goed blijft kijken en nadenken tijdens de wedstrijd/training en goed kijkt naar de vlaggen.

Om dit allemaal goed te kunnen ben ik in september 2009 begonnen met de jeugdtraining van de flying boetoe in Joure. Hier wordt op een leuke manier les gegeven. In het begin heb ik gereden op de Yamaha PW50 van de club totdat ik deze met heel veel andere kinderen moest delen. Toen heb ik een paar keer op een PW80 semi-automaat gereden. Dit was al in het nieuwe seizoen en inmiddels had ik van mijn ouders al een KTM 50 SX pro-senior gekregen.

Na een paar keer op de PW80 te hebben getraind ben ik al snel overgestapt op de KTM. In het begin was dit wat onwennig maar na twee keer rijden wilde ik niet anders meer.

Halverwege het seizoen vonden we het wel leuk om eens aan een echte wedstrijd mee te doen. Daarom heb ik me ingeschreven bij de VTBM, dit is een vereniging die iedere zondag grasbaanwedstrijden organiseerd. Ik rij hier in de Toppers in de Dop met allemaal jongens en meisjes tussen zes en negen jaar. Mijn eerste wedstrijd was de wedstrijd in Wehe den Hoorn op 11 juli 2010. Hier werd ik achste, dus best goed. Inmiddels heb ik meerdere wedstrijden gereden met als hoogtepunten een eerste plek in Zuidlaren en een derde plek in Opende.

Inmiddels zaten we al in het seizoen 2011 en ben ik nadat ik twee keer met ruime voorsprong 1ste ben geworden overgestapt naar de 50 CC klasse en daar derde bij de VTBM geworden! 

In het seizoen 2012 ben ik gestart bij de VTBM en ook bij de KNMV. Bij de VTBM ben ik dit jaar kampioen geworden en bij de KNMV ben ik als derde geëindigd. Niet slecht in mijn eerste volledige seizoen in de 50 CC klasse. 

Dit jaar ga ik proberen zo hoog mogelijk te eindigen in de 65 CC waarin ik mee ga doen bij de VTBM en de KNMV. We zullen proberen jullie zoveel mogelijk via deze site maar ook via Facebook en misschien Twitter op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

Veel plezier op de site en laat eens een berichtje achter in het gastenboek, dit vind ik namelijk heel erg leuk.

Jarno